Recept: Sinaasappels met gemberroom

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Pasen
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 sinaasappels
250 ml witte wijn
200 gr Fijne kristalsuiker
1 1/2 el fijn gesneden verse gember
2 el sinaasappel rasp
40 ml grand marnier
Voor de gemberroom
200 ml Slagroom
1 1/2 el Verse gember
3 el Poedersuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Rasp de schil van de sinaasappels , verwijder het wit van de sinaasappels en snij door de helft verwijder pitten en zet ze in diepe schaal.

  2. Doe de wijn suiker en 400 ml water in een steelpan en kook dit al roerende op hoog vuur voeg de rasp en de gember toe en laat dit tot de helft inkoken tot een siroop neem van het vuur en voeg de likeur toe.

  3. Schenk dit warm over de sinaasappels en zet in de koelkast.

  4. Voor de gemberroom, klop de slagroom,gember en de poedersuiker in een kom en zet koud.

  5. Voor het serveren op een bordje 1 halve sinaasappel leggen schep er wat van de siroop op en een lepel gemberroom.

  6. Garneer met een takje munt.