Recept: Sinaasappel creme pudding

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Pasen
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 vanille stokje
50 gr rijst
50 gr suiker
7 gr gelatine
0.3 l melk
0.5 l slagroom
1 sinaasappel
1 dl sinaasappelsiroop
Sinaasappelmarmelade

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de rijst met de melk en de helft van de suiker gaar op laag vuur met denksel op de pan.

  2. Voeg de siroop toe, van het vuur afhalen, gelatine oplossen en mengen door de rijst massa.

  3. Zet het vervolgens koud.

  4. Klop de slagroom met de rest van de suiker en meng dit door de koude rijstmassa.

  5. Leg in een pudding vormpje een stukje plastic folie.

  6. Leg daarin een stukje sinaasappel en schep de rijstmassa in het vormpje.

  7. Laat dit nog verder goed koud worden.

  8. Maak een spiegeltje van sinaasappelmarmelade op een plat bordje en keer de pudding vormpjes op het bordje.

  9. Serveer met plakjes sinaasappel.