Recept: Sinaasappelbavarois

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Pasen
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

5 sinaasappels
1 citroen,
2 3/4 dl sap
1 1/4 dl water
100 gr suiker
17 gr gelatine
1/4 liter slagroom
2 eiwitten

Bereidingswijze van het recept

  1. Los de suiker op in zo weinig mogelijk kokend water.

  2. Los de gelatine in overig koud water op in 10 minuten.

  3. Giet dit bij de suikeroplossing op laag vuur en voeg hierbij de vruchtensappen.

  4. Laat het koud worden en voeg de opgeklopte slagroom en eiwitten toe.

  5. Af en toe roeren tot het gelei wordt en daarna de halve sinaasappels vullen en garneren met dun geslagen room en sinaasappelpartje.