Recept: Pavlova met gegrilde mango

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Pasen
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 75 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 eieren
100 gr Suiker
125 ml slagroom
125 ml Creme fraiche
1 mango
1 el pijnboompitten
1/2 el honing

Bereidingswijze van het recept

  1. Klop het eiwit met de mixer stijf tot er pieken ontstaan.

  2. Voeg in twee of drie keer de suiker toe tot het eiwit glanzend en taai is.

  3. Schep 4 bergjes eiwit op een bakplaat en druk met de achterkant van een lepel een kleine holte in.

  4. Bak in een voorverwarmde oven van 120 graden C in 1 uur tot de buitenkant krokant is en de binnenkant zacht en taai,en laat in de oven afkoelen.

  5. Klop de slagroom lobbig en de creme fraiche met een vork los,spatel de slagroom door de creme fraiche en zet in de koelkast tot gebruik.

  6. Schil de mango en snijd in partjes.

  7. verhit de grillpan op het vuur en gril de partjes mango aan beide kanten 1 min.

  8. Schep op de pavlova een lepel room en schik daarop de mango.

  9. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en druppel er wat honing over.