Recept: Gecarameliseerde clementines met in amandel gepaneerde citroen ijs

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 clementines
500 ml citroenijs
125 gr suiker
2 el amaretto
1 zakje amandelschaafsel

Bereidingswijze van het recept

  1. Pel de clementines en snij ze in 4 dikke plakken.

  2. Zet een pan op het vuur met de suiker en de amaretto en laat de clementines in de suiker carameliseren.

  3. Haal de clementines eruit en maak van de suikercaramel een saus met wat witte wijn en amaretto.

  4. Maak van het ijs 4 bollen en paneer deze in de gebruinde amandelschaafsel.

  5. Leg op elk bordje 2 plakken clementines dakpansgewijs met daarnaast de bol ijs en besprenkel met de saus.