Recept: Eclairs gevuld met ijs

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

8 kleine bolletjes ijs
60 gr Water
60 gr Melk
50 gr Boter
70 gr Bloem
3 eieren
50 gr pure chocolade
1/2 dl slagroom

Bereidingswijze van het recept

  1. Water,melk en boter tegen de kook aan laten komen neem van het vuur en voeg in 1 keer de bloem toe roer het glad en zet nog 1 min op het vuur.

  2. Voeg stuk voor stuk de eieren toe en roer het glad.

  3. Spuit met en ronde spuit strepen van 10 cm op een bakblik .

  4. bak af in 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.

  5. Laat ze rustig afkoelen en snijd ze open vul de onderkant met de ijsbolletjes.

  6. Smelt de chocolade en voeg de slagroom toe en maak er een gladde glimmende saus van.

  7. Doop de boven zijde in de chocolade saus en leg schuin op de ijsbolletjes.

  8. Garneer met slagroom en takje mint.