Recept: Cassatta ijs
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 60 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1/2 liter roomijs
1/2 liter chocolade ijs
2 el rozijnen
6 el amaretto
1/2 cake
50 gr chcoladereep met noten
1/2 liter chocolade ijs
2 el rozijnen
6 el amaretto
1/2 cake
50 gr chcoladereep met noten
Bereidingswijze van het recept
Laat beide ijssoorten buiten de koelkast zacht worden.
Week de rozijnen in de helft van de amaretto.
Snijd de cake in plakken ter grote van het bakblik cakevorm.
Meng het zacht geworden roomijs met de geweekte rozijnen en schep in de cakevorm die met plastic folie is bekleed, strijk het oppervlakte glad en bedek met plak cake.
Besprenkel de rest van de amaretto erover en meng de chocolade ijs met de stukjes chocolade reep en verdeel dit ook in de vorm.
Strijk weer glad en leg er een tweede plak cake op en zet het afgedekt in de vriezer tot het weer stevig is om er plakken van te snijden.
Serveer met slagroom, eventueel chocolade krul , koekje en takje munt.