Recept: Carpaccio van meloen met saffraan creme
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 Meloen
200 gr mascarpone
1 zakje saffraan
50 gr suiker
75 ml slagroom
1 el melk
4 aardbeien
50 gr chocolade
200 gr mascarpone
1 zakje saffraan
50 gr suiker
75 ml slagroom
1 el melk
4 aardbeien
50 gr chocolade
Bereidingswijze van het recept
Snijdt de meloen in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en snijdt de meloen in dunne plakken en maak er een cirkel van op het bord.
Maak van de mascarpone een saffraan creme door de saffraan in de hete melk op te lossen.
Klop de slagroom luchtig met de suiker en meng door de mascarpone meng als laatste de afgekoelde saffraan erdoor.
Smelt de chocolade in een kommetje en doop daarin de aardbeien.
Spuit van de saffraan creme streepjes over de meloen en garneer met de aardbei.