Recept: Appelbeignets met ijs
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 eieren
300 ml melk
250 gr zelfrijzend bakmeel
4 appels geschild in plakken van 1 cm
50 gr Suiker
1 el kaneel
300 ml melk
250 gr zelfrijzend bakmeel
4 appels geschild in plakken van 1 cm
50 gr Suiker
1 el kaneel
Bereidingswijze van het recept
Klop de eieren met 50 ml melk voeg bakmeel in gedeelten toe en roer er een glad beslag van.
Voeg al roerende de rest van de melk toe.
Verhit de frituur olie tot 180 graden C.
prik de appelschijven aan een vork en haal ze door het beslag en laat ze in de olie glijden en bak ze in 3 min goudbruin en keer ze een keer om en leg ze op keukenpapier.
Meng de suiker met de kaneel en bestrooi de appelbeignets ermee.
Leg op bordje een appelbeignet en leg daarop een bolletje ijs.
Garneer met een toefje slagroom en muntblaadje.