Recept: Selderijsoep

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Warm
Soepen, met groente15

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 gr Aardappelen
150 gr Knolselderij blad van de knol bewaren
3 plakken bacon
1/2 liter Groentebouillon van een blokje
1 dl Slagroom
Zout
peper
nootmuskaat

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de aardappel en knolselderij in blokjes en snipper de ui.

  2. Snijd de bacon fijn en bak dit knapperig, haal het spek uit de pan en bak daarin de ui knolselderij en aardappelen enkele minuten.

  3. Blus af met de groetenbouillon en laat dit 20 min zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.

  4. Pureer de soep en breng op smaak met de slagroom zout peper en nootmuskaat en ganeer met de uitgebakken bacon en wat fijn gesneden blaadjes van het selderijblad.