Recept: Selderijsoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
35 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
400 gr Aardappelen
150 gr Knolselderij blad van de knol bewaren
3 plakken bacon
1/2 liter Groentebouillon van een blokje
1 dl Slagroom
Zout
peper
nootmuskaat
150 gr Knolselderij blad van de knol bewaren
3 plakken bacon
1/2 liter Groentebouillon van een blokje
1 dl Slagroom
Zout
peper
nootmuskaat
Bereidingswijze van het recept
Snijd de aardappel en knolselderij in blokjes en snipper de ui.
Snijd de bacon fijn en bak dit knapperig, haal het spek uit de pan en bak daarin de ui knolselderij en aardappelen enkele minuten.
Blus af met de groetenbouillon en laat dit 20 min zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Pureer de soep en breng op smaak met de slagroom zout peper en nootmuskaat en ganeer met de uitgebakken bacon en wat fijn gesneden blaadjes van het selderijblad.