Recept: Saffraanbouillon met gepocheerde tong
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 tong van 500 gr
8 draadjes saffraan
1 prei
1/4 rode peper
2 tomaten
peper
zout
2 el koriander vers
1 teentje knoflook
1 ui
100 gr selderij.
8 draadjes saffraan
1 prei
1/4 rode peper
2 tomaten
peper
zout
2 el koriander vers
1 teentje knoflook
1 ui
100 gr selderij.
Bereidingswijze van het recept
Snijd de tongfilets van de tong en hak de graten klein.
Snijd de groenten voor het bouquet fijn groen van prei, ui, selderij en knoflook.
Zet de graten met het bouquet op met 1 liter water en saffraan.
Laat dit tegen de kook aankomen en schuim voortdurend af.
Laat dit nog 15 minuten trekken en zeef de bouillon door een keukendoek.
Breng op smaak met zout en peper.
Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes.
Snijd de tongfilets in ruitvorm en gaar ze 3 minuten in de bouillon.
Snijd het wit van de prei in ragfijne lange stukjes en het pepertje ook.
Voeg de tomaat en de prei toe aan de hete bouillon en als laatste in diep bord de korianderblaadjes.