Recept: Romige spinaziesoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 eieren
15 gr boter
2 uien
2 teentjes knoflook
500 gr spinazie
2 kippen bouillontabletten
1 dl Slagroom
100 grham
peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de eieren hard.

  2. Pel ze en hak ze grof.

  3. Verhit de boter in een soeppan en fruit de gesnipperde ui en knoflook.

  4. Voeg de spinazie toe en laat het slinken.

  5. Schenk 1 ltr water erbij en verkruimel de bouillontabletten erin en breng het aan de kook.

  6. Voeg de room toe en laat het geheel een paar minuten zachtjes koken.

  7. Pureer de soep met een staafmixer voeg de ham reepjes toe en maak op smaak met zout en peper.

  8. Voeg als laatste in bord of soepkop de gehakte eieren erover.