Recept: Romige preisoep met zalmtartaar
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
250 gr prei
150 gr Zalmfilet
3/4 liter Bouillon
1 glas droge witte wijn
4 sneetjes brood
250 ml slagroom
2 el Fijne bieslook
150 gr Zalmfilet
3/4 liter Bouillon
1 glas droge witte wijn
4 sneetjes brood
250 ml slagroom
2 el Fijne bieslook
Bereidingswijze van het recept
Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
Breng in een soeppan de bouillon en de witte wijn aan de kook voeg de prei toe en laat dit in 10 min gaar worden pureer de prei in de bouillon met een staafmixer.
Laat dit tegen de kook aankomen en voeg de room toe, dit mag niet meer koken, breng op smaak met zout en peper.
Hak de zalm en beleg deze op de in vorm gesneden of gestoken sneetjes geroosterd brood en strooi er de bieslook over.
Serveer de soep in een diep bord met er naast een zalm toastje.