Recept: Risotto met gambas in tempura

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

Voor de risotto
100 gr risotto rijst
1 dl witte wijn
1 1/2 dl bouillon
olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
bieslook
1/2 tl koenjit
zout
peper
Voor de garnalen
12 grote gambas
1 pakje tempura meel

Bereidingswijze van het recept

  1. Voor de risotto, pel en snipper de ui en knoflook.

  2. Verhit 2 el olijfolie en fruit de ui en knoflook 2 min.

  3. Voeg de rijst toe en roerbak zachtjes tot de rijstkorrels glazig zijn.

  4. Voeg al roerende de wijn en de koenjit toe en roer totdat het vocht is opgenomen.

  5. Voeg de helft van de bouillon toe en laat dit al roerende opnemen.

  6. Voeg steeds een lepel bouillon toe en proef na 20 min of de rijst gaar is.

  7. Blijf bouillon toevoegen totdat het gaar en ingedikt is.

  8. Voeg dan een klein gesneden rode paprika toe en laat dit 2 min stoven.

  9. Bewaar wat paprika voor het garneren.

  10. Voor de garnalen,maak het tempura beslag en haal de garnalen door hey tempura beslag en bak ze in de olie op 180 graden C.

  11. Garneer op wit klein bord het bolletje risotto en 3 stuks gebakken garnalen.

  12. Afmaken met fijn gesneden bieslook en de overgebleven paprika.