Recept: Filosoof op Amerikaanse wijze
Recept informatie
Ingrediënten
175 g uien, blokjes
1 vleesbouillontablet, verkuimeld
400 g witte bonen in tomatensaus uit blik
2 el worcestersaus
1 el ahornsiroop
zout
zwarte peper
600 g aardappelen, geschild en in blokjes
75 g halfvolle fromage frais
garnering: takjes tijm
Bereidingswijze van het recept
Bak het gehakt met de uien in een droge braadpan 7 minuten onder regelmatig roeren tot het vlees mooi bruin is en het vocht verdampt is.
Breng een grote pan water aan de kook.
Doe het bouillontablet, de bonen, worcestersaus en ahornsiroop in de braadpan bij het gehakt en laat alles afgedekt 10 minuten sudderen; roer af en toe.
Voeg zo nodig een beetje water toe en breng op smaak met peper.
Doe intussen de aardappelen met een snufje zout in het kokend water, breng weer aan de kook en laat ze in 15 tot 20 minuten gaarkoken.
Giet ze af en pureer ze met de fromage frais.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
Verhit de grill op hoog.
Verdeel het gehaktbonenmengsel in een ovenschaal van1 1/2 liter inhoud en strijk de aardappelpuree gelijkmatig erover uit.
Zet de schaal 5 minuten onder de grill tot de puree goudbruin is.
Serveer gegarneerd met takjes tijm.
Lekker met sperzieboontjes of worteltjes.