Recept: Kaassoep Old Amsterdam
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
50 gr Bloem
50 gr boter
1 liter Bouillon
1 dl Witte wijn
100 gr Geraspte oude kaas old Amsterdam
3 el Creme fraiche
Zout
peper
nootmuskaat
2 el Peterselie gehakt
1 lente uitje fijngesneden
50 gr boter
1 liter Bouillon
1 dl Witte wijn
100 gr Geraspte oude kaas old Amsterdam
3 el Creme fraiche
Zout
peper
nootmuskaat
2 el Peterselie gehakt
1 lente uitje fijngesneden
Bereidingswijze van het recept
Smelt in een soeppan de boter en voeg de bloem erbij en laat dit gaar worden , voeg al roerende de wijn en de bouillon toe tot de dikte van gebonden soep,laat dit 10 min zachtjes koken en voeg dan de kaas toe roer dit tot de kaas gesmolten is.
Roer de creme fraiche er door en serveer met gehakte peterselie en lente ui.
Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat