Recept: Italiaanse tomatensoep 1

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 uitjes
2 teentjes knoflook
1 el Olie
1 el Tomatenpuree
50 gr spekjes
1 rode paprika
6 tomaten
4 dl Kippenbouillon
1 el basilicum
1 el Italiaanse kruiden
peper
zout
ciabatta broodje

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd het uitje fijn en pers de knoflook uit en fruit dit in de olie samen met de spekjes.

  2. Voeg de tomaten puree toe en laat dit een paar min aanfruiten.

  3. Snijd nu de paprika en de ontvelde tomaten in blokjes.

  4. Voeg dit samen met de ui en knoflook de bouillon, basilicum en Italiaanse kruiden toe.

  5. Roer dit alles goed door en breng de soep aan de kook.

  6. Draai het vuur laag en laat de soep 15 min doorkoken onder af en toe roeren.

  7. Serveer in soepkop met stukjes ciabatta brood, die met wat knoflook is ingesmeerd en even in de oven warm gemaakt.

  8. Men kan er ook een maaltijd soep van maken door toevoegen van verschillende soorten pasta en witte bonen.