Recept: Heldere groentesoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 3 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 liter Runderbouillon
300 gr Soepgroenten zoals champignonschijfjes knolselderij blokjes fijn parika blokjes fijn
broccoli en bloemkool roosjesbleekselderijschijfjes wortels julienne en prei
100 gr Vermicelli
100 gr rundergehakt
of soepvlees
Zout
peper
Bieslook
peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Als men soepvlees gebruikt pan met water met soepvlees en bouqet wat zout en peper 3 uur laten trekken tot een kruidige bouillon.

  2. Maak het gehakt aan met peper en zout en maak er kleine balletjes van kook de balletjes in 10 min gaar.

  3. Kook de vermicelli gaar en spoel af met koud water.

  4. Voeg de gesneden en gewassen soepgroenten toe aan de hete bouillon en laat 10 min op klein vuur trekken voeg als laatste de vermicelli en de gehaktballetjes toe en maak op smaak met zout en peper, serveer de bieslook en de fijn gehakte peterselie in bord of kop en schep er de hete soep op.