Recept: Bloemkoolschotel
Recept informatie
Bereidingstijd:
60 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 bloemkool
600 gr. Aardappelschijfjes
600 gr. Runderchiplolata
25 gr. Boter
25 gr. Bloem
150 cc melk
150 cc bouillon
1 tl franse mosterd
75 gr. Geraspte 30 plus kaas
Nootmuskaat
600 gr. Aardappelschijfjes
600 gr. Runderchiplolata
25 gr. Boter
25 gr. Bloem
150 cc melk
150 cc bouillon
1 tl franse mosterd
75 gr. Geraspte 30 plus kaas
Nootmuskaat
Bereidingswijze van het recept
Snijd de bloemkool en kook (of stoom) deze net gaar.
De voorgekookte aardappelschijfjes in een schaal in de magnetron (650W) 5 minuten laten garen.
Een ovenschaal invetten en onderin de aardappelschijfjes leggen, daarop de bloemkool uitspreiden.
Maak een roux van boter, meel, bouillon en melk en roer hierdoorheen 2/3 deel van de geraspte kaas, de mosterd en wat nootmuskaat.
Verdeel deze saus over de bloemkool en strooi hier nog het restant geraspte kaas overheen.
De oven verwarmen op 200 graden en de ovenschotel voor 20 minuten erin zetten.
Intussen de grillpan verwarmen en de opgerolde runderchipolata grillen.