Recept: Aspergesoep met gerookte zalm
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
50 gr boter
110 gr Bloem
750 ml asgerge bouillon
250 ml kookroom
Zout
worchester saus
60 gr gerookte zalm
250 gr asperges
bieslook
110 gr Bloem
750 ml asgerge bouillon
250 ml kookroom
Zout
worchester saus
60 gr gerookte zalm
250 gr asperges
bieslook
Bereidingswijze van het recept
Boter in de pan laten smelten, pan van het vuur afhalen en de bloem toevoegen en roeren met spatel.
Terug op klein vuur en de roux laten garen tot hij wit en korrelig ziet.
Koude roux beetje voor beetje het aspergevocht toevoegen tot er een gebonden soep ontstaat.
Maak op smaak met zout en worchestersaus.
Voeg de kookroom de bieslook en de gesneden asperges toe.
Verdeel de zalm over de soepborden en schep de hete soep erover.