Recept: Trostomaat gevuld
Recept informatie
Ingrediënten
4 grote champignons zoals portebella
1 rode ui
2 handsinaasappels
olijfolie met sinaasappels
500 gr kalfszwezerik hart
zout
peper
verse tijm
olijfolie
bloem
gemengede sla
of eetbare bloemen
verse kervel
witte port
Bereidingswijze van het recept
Blancheer eerst de gespoelde zwezerik in water met zout, peper en takje verse tijm gedurende 10 minuten, pel ze en snijd ze in plakjes.
Pliceer de tomaten voorzichtig met kroontje erop.
Pel en droog ze.
Snijd de tomaat in 3 stukken , hol het onderste gedeelte uit.
Snijd partjes van de sinaasappels, bewaar sap van 1 sinaasappel voor de dressing.
Snijd de rode ui in ringen.
Kruid de zwezerik met zeezout, peper en tijm, haal ze door de bloem en boter en bak ze krokant in olijfolie, voeg de uiringen en champignons toe alsook de middelste tomaatplakjes.
Maak dressing van sinaasappelsap, olijfolie met sinaasappels, zout, peper, en scheutje port.
Vul de tomaat met plakjes zwezerik, tomaat, ui, sla of bloemen.
Zet de tomaten op de gebakken champignons, dresseer de partjes sinaasappel en sla of bloemen erlangs en besprenkel met de dressing.