Recept: Tigerprawns op friet van groente

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 zak tigerprawns
of 1 doosje kingprawns
2 teentjes geperste knoflook
2 el pesto
olijfolie
1 aubergine
1 courgette
100 gr bloem vermengd met zout en peper
bosje verse basilicum
1/2 pot gegrilde paprika's
1 dl slagroom

Bereidingswijze van het recept

  1. Marineer de ontdooide garnalen in een scheut olie vermengd met knoflook en pesto, laat deze het liefst 2 uur staan.

  2. Laat de paprika's uitlekken en haal zoveel mogelijk pitjes eruit.

  3. Kook de paprika's samen met room 5 minuten zachtjes in een steelpan, pureer dit dan tot een fijne saus.

  4. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Snijd de aubergine en courgette in 1 cm dikke schuine plakken en snijd hier frieten van.

  6. Wentel beide soorten apart van elkaar door de bloem en bak ze ook apart in hete olie goudbruin, want de courgettefrieten zijn eerder gaar.

  7. Houd de groentefriet warm in de oven.

  8. Bak de garnalen met olie of boter gaar en rose in een hete koekenpan.

  9. Schep een beetje van de saus in een diep bord en verdeel de groentefriet erop tot een bergje.

  10. Schik de garnalen rondom en garneer met flink veel blaadjes basilicum.

  11. Voor bijzonder pittige garnalen; bak de garnalen samen met gekneusde zwarte peperkorrels.