Recept: Kipsalade met jasmijnrijst

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 kipfilets naturel
200 gr cornflakes verkruimeld
1 el paprikapoeder
zonnebloemolie
2 eiwitten
150 gr Thai jasmijnrijst
100 gr tutti frutti
kaneel
stukje citroen
2 lente uitjes in ringetjes gesneden
50 gr macadamia
50 gr cashewnoten
1 kropje ijsbergsla
1 doosje rucola
of veldsla
1/2 komkommer
2 tomaten
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de kipfilets in repen.

  2. Meng in een kommetje de eiwitten met paprikapoeder door elkaar.

  3. Wentel de kip eerst door de eiwitten en daarna door de cornflakes.

  4. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking en kook tutti frutti en, naar smaak, kaneel en citroen mee.

  5. Laat het rijstmengsel afkoelen en schep voorzichtig de lente uiringetjes, noten en fijngesneden rucola of veldsla erdoor en breng op smaak.

  6. Bak de kiprepen gaar en goudbruin in hete olie.

  7. Haal de bladeren van de sla los en vorm 4 schuitjes.

  8. Snijd de komkommer en de tomaten in halve plakken en schik deze om en om op een mooi bord in de vorm van een cirkel.

  9. Zet in het midden het slaschuitje gevuld met de rijst.

  10. Leg de kiprepen er bovenop.