Recept: Winterse steak met kastanjechampignons

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 rundersteaks
2 kleine uitjes
of sjalotjes fijngesneden
vloeibare bak en braadboter
1 doosje kastanjechampignons
enkele takjes rozemarijn
of tijm
1 vleesbouillonblokje
2 1/2 dl rode port
2 1/2 dl slagroom
spruiten
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren.

  2. Verhit de boter in een ruime steelpan en bak de uitjes in enkele minuten glazig.

  3. Voeg de champignons toe en eventueel de rozemarijn of tijm.

  4. Bak ze op hoog vuur in enkele minuten goudbruin.

  5. Giet de port erbij en het bouillonblokje en laat dit tot de helft inkoken.

  6. Voeg de room toe en laat de saus nog 10 minuten zachtjes pruttelen.

  7. Bak de steaks in hete boter bruin.

  8. Bestrooi het vlees met zout en peper.

  9. Serveer de steaks met de portsaus.

  10. Lekker met roergebakken kleine spruitjes.