Recept: Welsh biefstuk met bearnaisesaus

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 welsh biefstukken van 125 gr
welsh beef kruiden
roomboter
saus bearnaise
600 gr witte asperges
verse lamsoren
boter
peper uit de molen
nieuwe aardappeltjes
rozemarijn
zeezout
Voor recept bearnaise: 1/2 dl. dragonazijn, peperkorrels gestoten, zeezout, fijn uitje, 3 eierdooiers, mosterd, roomboter 125 gram, verse dragon, kervel peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de asperges en kook ze op gebruikelijke wijze beetgaar, laat staan in kookvocht.

  2. Was de aardappeltjes, kook ze in schil gaar, bak ze later in wat olijfolie met rozemarijn en zeezout.

  3. Was de lamsoren en roerbak ze vlak voor doorgeven kort in boter en peper uit de molen samen met de asperges.

  4. Maak voor de saus een castrique van dragonazijn, peper, zeezout, en het fijngesneden uitje, laat deze massa 10 min.

  5. trekken en iets afkoelen, voeg de eierdooiers toe, klop de eimassa luchtig en gaar op laag vuur, voeg druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot een volle saus ontstaat.

  6. Breng op smaak met zout, peper, mespuntje mosterd en voeg de fijngesneden kruiden toe.

  7. Kruid de biefstukken met Welsh beef kruiden en bak ze in roomboter.

  8. Dresseer de roergebakken asperges en lamsoren met de aardappels op het bord en plaats de biefstuk met saus erop.