Recept: Sweet Chicken Curry met sperziebonen

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten wachttijd 15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1pak Conimex asian selection Sweet Chicken Curry
2 el wokolie
350 gr kipfilet in stukjes
1 ui gesnipperd
1 appel geschild in dunne partjes
1 pot sperziebonen
1 blikje ananasstukjes
100 gr ongezouten cashewnoten grof gehakt

Bereidingswijze van het recept

  1. Meng de sweet chicken curry marinademix met de olie en de kip en marineer de kip 15 min.

  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  3. Giet hem af en laat 5 min staan.

  4. Bak de kipfilet met de marinade en de ui al omscheppend op een hoog vuur in een wok, voeg de appel toe en bak hem al omscheppend 2 min mee.

  5. Schep de sperziebonen erdoor.

  6. Giet de ananas af en vang het sap op.

  7. Vul het sap aan met water tot 2,5 dl Schenk het bij het kipmengsel en roer er het zakje sausmix door.

  8. Breng alles al omscheppend aan de kook en kook 2 min door.

  9. Schep de ananas en de cashewnoten door de rijst en serveer met kip.

  10. Lekker met gebakken banaan.