Recept: Scharrelkip met romige prei en truffel

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Gevogelte

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 scharrelkip
of 4 mais of scharrelkipfilets met vel
2 verse truffels
jus de truffes klein blikje
1 dl cognac
gevogelte bouillon
roomboter
zout
peper
verse tijm
500 gr prei
1/2 liter slagroom
4 rosevaalaardappels

Bereidingswijze van het recept

  1. Kruid de kip met zout, peper en verse tijm en plaats wat schijfjes truffel onder het vel.

  2. Braad de kip gaar in de oven, laat rusten alvorens te snijden.

  3. Als er kipfilets gebruikt worden de filets kruiden, trufferen onder het vel en zachtjes bakken tot ze net gaar zijn.

  4. Blus de braadjus af met cognac, voeg jus de truffes toe als ook ongeveer 2 dl bouillon, laat de saus zachtjes inkoken tot de juiste dikte en zeef ze vlak voor het serveren.

  5. Snij de prei in schijfjes, stoof ze knapperig met room, zout en peper, voeg stukjes truffel en een scheutje jus de truffes toe.

  6. Maak reepjes van de roseval aardappels en frituur ze in zonnebloemolie krokant.

  7. Plaats de kip op een bedje van de romige prei en truffel en dresseer de aardappels en wat saus erlangs.