Recept: Ossehaas met lauwwarme bonensalade en friet
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
750 gr panklare sperziebonen
zout
250 gr biologische kastanjechampignons
2 1/2 el Bakken en Braden vloeibaar
versgemalen peper
4 ossehaasjes
1 1/2 el olijfolie extra vierge
2 sjalotten, gesnipperd
1 el grove mosterd
zout
250 gr biologische kastanjechampignons
2 1/2 el Bakken en Braden vloeibaar
versgemalen peper
4 ossehaasjes
1 1/2 el olijfolie extra vierge
2 sjalotten, gesnipperd
1 el grove mosterd
Bereidingswijze van het recept
Kook de sperziebonen in water met zout in 7 minuten beetgaar.
Maak intussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze grof.
Verhit het vloeibare bakvet in een koekenpan en bak de ossehaas op een hoog vuur aan beide kanten bruin en naar wens rood of rose.
Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak de champignons al omscheppend in het bakvet in 3 minuten op een hoog vuur bruin.
Roer de olie met de sjalotten en de mosterd door elkaar en schep het met peper naar smaak door de afgegoten sperziebonen.
Verdeel de champignons over de ossehaas en serveer met de bonensalade.
Lekker met verse frietjes.