Recept: Lamsboutlapjes met kruidige sinaasappelsaus

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

3 sinaasappels
4 lamsboutlapjes zonder been
1 tl gemalen koriander ketoembar
1/2 tl gemalen komijn djinten
1/4 tl kaneelpoeder
peper
zout
3 el olijfolie
1 1/2 dl rundvleesbouillon
2 el vloeibare honing
2 el blanke rozijnen

Bereidingswijze van het recept

  1. Pers 1 sinaasappel uit.

  2. Schil de andere sinaasappels dik, vang het uitlekkend sap op en snijd de sinaasappels in plakken van 1 cm dik.

  3. Wrijf de lamsboutlapjes in met de koriander, de komijn, het kaneelpoeder en peper en zout naar smaak.

  4. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de lamsboutlapjes op halfhoog vuur in 10 min aan beide kanten bruin en van binnen rose.

  5. Neem ze uit de pan en houd ze warm.

  6. Voeg het sinaasappelsap, de bouillon, de honing en de rozijnen aan het bakvet toe en breng alles aan de kook.

  7. Laat het vocht op een hoog vuur iets inkoken.

  8. Leg de lamsboutlapjes en de sinaasappelplakken in het vocht en verwarm 1 min goed door.

  9. Serveer de lamsboutlapjes met de saus en leg de sinaasappelplakken op het vlees.

  10. Lekker met couscous Tunesisch gekruid en geroosterde wortel met uien uit de oven.