Recept: Kalfsfilet met honing auberginevulling

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 grote aardappelen
4 dunne plakken kalfsfilet
1 ui
1 aubergine
1 rode peper
100 gr feta
2 el honing
100 gr mascarpone
1 1/2 dl melk
1 el gladde mosterd
4 el olijfolie

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de hele aardappelen in ongeveer 30 minuten in de schil gaar.

  2. Snipper de ui fijn en snijd de aubergine in blokjes van ongeveer een 1/2 cm.

  3. Bak de ui en de aubergines onder voortdurend roeren in 4 eetlepels olijfolie 5 minuten tot ze gaar zijn.

  4. Snijd de peper fijn en voeg deze toe.

  5. Neem de pan van het vuur en kruimel de feta in de pan met de aubergine.

  6. Voeg de honing toe en meng alles door elkaar tot een stevige massa.

  7. Verdeel de plakken kalfsfilet over een ovenplaat.

  8. Smeer de plakken in met de auberginevulling en rol ze op zodat de vulling ertussen zit.

  9. Plaats de ovenplaat 6 minuten in de oven op 200 graden C.

  10. Doe de mascarpone, de melk en mosterd in een sauspan.

  11. Voeg zout naar smaak toe en roer het geheel tot een saus.

  12. Verwijder de schil van de aardappels en snijd ze in plakken en vervolgens in repen.

  13. Verwarm de saus tot tegen de kook aan en roer de aardappelen er voorzichting doorheen zonder ze stuk te roeren.

  14. Verdeel de aardappelen over de borden.

  15. Snijd de gevulde kalfsrolletjes in plakken en serveer ze bij de aardappelen op het bord.