Recept: Hazenrugfilet met aardappelcreme en jus van rode wijn

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 hazenrugfilets
400 gr rode kool gesneden
500 gr aardappelen geschild
1 bol knoflook
1 zakje tempurabloem
6 ijsklontjes
braadboter
roomboter
125 ml slagroom
fles rode wijn
2 sjallotjes
5 kruidnagels
3 jeneverbessen
1 kaneelstokje
2 steranijs
1 el gembersiroop
1 potje wildfond
aardappelzetmeel
peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Bereid de rode kool naar eigen smaak en zet de aardappelen op en gaar deze tot u er een puree van kunt maken.

  2. Breng deze op smaak met de slagroom en roomboter en wat peper, zout en eventueel een beetje nootmuskaat.

  3. Kneus de 3 kruidnagelen, jeneverbessen en de steranijs.

  4. Snipper de sjallotjes en fruit deze zachtjes aan in een sauspan in een beetje boter.

  5. Voeg de helft van de fles rode wijn toe en voeg de 3 kruidnagelen, jeneverbessen, steranijs, kaneelstokje en de gembersiroop toe en laat het geheel inkoken tot de helft.

  6. Voeg dan het potje wildfond toe en laat zachtjes 5 minuten doorkoken.

  7. Zeef de saus en bindt deze een beetje af met een papje van aardappelzetmeel.

  8. Maak alle knoflooktenen schoon en halveer deze over de lengte.

  9. Blancheer de 1/2 knoflooktenen 2 keer 2 minuten in schoon water, zodat ze alvast wat garen en de sterkte wat afneemt.

  10. Maak wat van de tempurabloem aan met ijswater zodat u een mooi beslagje heeft.

  11. Hak 2 kruidnagels fijn en voeg deze toe aan het beslag met wat peper en zout.

  12. Haal de 1/2 knoflookteentjes hier doorheen en frituur deze 1 minuut op 180 graden C.

  13. Haal de teentjes eruit en leg op keukenpapier.

  14. Als de rode kool klaar is en de puree ook, gaan we de hazenrugfilets aanbakken.

  15. Het dunne gedeelte van de hazenrugfilets vouwen we terug zodat de filet overal even dik wordt.

  16. Zet dit staartje vast met een prikkertje.

  17. Peper en zout de filets en bak de hazenrugfilets rondom bruin in 2 minuten en wikkel deze daarna in aluminiumfolie en laat rusten.

  18. Schik wat puree en rode kool op het bord en snij daarna de hazenrugfilets netjes in gelijke plakjes, ook wel trancheren genoemd.

  19. Verdeel de filets over de borden en schep hier wat saus over heen.

  20. Maak af met een paar knoflookbeignets.