Recept: Rozijnenmuffins
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minutenAantal personen:
12Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
150 g rozijnen
1 ei
2 el vloeibare honing (30 gram)
1 el zonnebloemolie (12 gram)
1 dL melk
snufje zout
150 g rozijnen
1 ei
2 el vloeibare honing (30 gram)
1 el zonnebloemolie (12 gram)
1 dL melk
Bereidingswijze van het recept
Wel de rozijnen in wat lauw water (ong.
10 minuten) en giet ze af.
Verwarm de oven voor op 200 graden (gasovenstand 4).
Zet de papieren vormpjes in de muffinbakplaat.
Meng het bakmeel met zout en rozijnen .
Klop het ei los met de honing.
Voeg de olie en de melk toe.
Spatel het eimengsel door het meel tot stevig deeg ontstaat.
Vul de muffinbakplaat met het deeg.
Bak de muffins in 20 minuten gaar en bruin.