Recept: Gehaktballetjes in yoghurtsaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
Voor de balletjes
750 gr runder lams gehakt
1 middelgrote ui gesnipperd
1 el verse dille
1/2 tl kardemom
1 tl gemalen komijn
2 el olijfolie
Voor de yoghurtsaus
5 dl yoghurt
1 el maizena opgelost in 1 el water
2 el verse korianderblaadjes
1 tl komijn zaadjes
750 gr runder lams gehakt
1 middelgrote ui gesnipperd
1 el verse dille
1/2 tl kardemom
1 tl gemalen komijn
2 el olijfolie
Voor de yoghurtsaus
5 dl yoghurt
1 el maizena opgelost in 1 el water
2 el verse korianderblaadjes
1 tl komijn zaadjes
Bereidingswijze van het recept
Bereiding balletjes, gehakt, dille, kardemom, komijn, ui mengen en kleine balletjes vormen.
Verhit de olie en voeg balletjes toe, op matig vuur 5 minuten rondom bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Bereiding yoghurtsaus, yoghurt en maizena in de pan gladroeren.
Al roerend 5 minuten laten sudderen totdat de yoghurt indikt, maizena voorkomt klonteren.
Voeg nu de balletjes bij de yoghurtsaus, laat geheel 5 minuten sudderen, roer komijnzaad en koriander erdoor.