Recept: Gehaktballetjes in yoghurtsaus

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

Voor de balletjes
750 gr runder lams gehakt
1 middelgrote ui gesnipperd
1 el verse dille
1/2 tl kardemom
1 tl gemalen komijn
2 el olijfolie
Voor de yoghurtsaus
5 dl yoghurt
1 el maizena opgelost in 1 el water
2 el verse korianderblaadjes
1 tl komijn zaadjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Bereiding balletjes, gehakt, dille, kardemom, komijn, ui mengen en kleine balletjes vormen.

  2. Verhit de olie en voeg balletjes toe, op matig vuur 5 minuten rondom bakken.

  3. Op keukenpapier laten uitlekken.

  4. Bereiding yoghurtsaus, yoghurt en maizena in de pan gladroeren.

  5. Al roerend 5 minuten laten sudderen totdat de yoghurt indikt, maizena voorkomt klonteren.

  6. Voeg nu de balletjes bij de yoghurtsaus, laat geheel 5 minuten sudderen, roer komijnzaad en koriander erdoor.