Recept: Gebraden fazantenhen met bacon
Recept informatie
Ingrediënten
voor de vulling
2 sinaasappels in 8 stukken
1/2 bol knoflook gehalveerd
2 takjes rozemarijn
2 takjes salie
2 takjes tijm
3 plakken dik gesneden bacon
2 uien in vieren gesneden
peper
zout
Voor de ovenschotel
6 plakken dik gesneden bacon in reepjes gesneden
1 kg bataat geschild en in stukken
1 knolselderij geschild en in stukken
2 takjes rozemarijn
1 laurier blad
1 kruidnagel
1 kaneelstokje
1 jeneverbes
2 uien in stukjes
boter
1/2 fles rode wijn,
1/4 liter water
Bereidingswijze van het recept
Voor de vulling, doe de sinaasappels, knoflook en ui in een schaal en snij daar de bacon grof doorheen.
Haal de kruiden van de takjes en meng dit met de producten in de schaal.
Verdeel dit over de twee fazanten hennen en stop het in de buikholte.
Goed aanduwen zodat het erin blijft zitten.
Meng wat peper en zout met elkaar en smeer daar de fazanten goed mee in.
Bruin wat boter in de pan en bak de fazanten rond om bruin.
Leg de fazanten in een ovenschaal.
Doe nog wat boter bij het braadvocht en bak daar de bataat, bacon, knolselderij en ui in voor 3 minuten.
Schep je groente rond de twee fazanten en blus je pan af met het water en wijn.
Giet dit in de ovenschaal.
Voeg de kruiden en specerijen toe en zet in een oven van 120 graden C.
Schep om de vijf minuten iets van het braadvocht over de fazanten.
Laat de fazant ongeveer 20 minuten in de oven staan.
Controleer de fazant door een sneetje te maken op de bovenkant en even te kijken naar de kleur van het sap en het vlees.
De fazant kan rose gegeten worden.
Serveer de fazant op een schaal met de groente.
Laat de saus nog iets inkoken, breng op smaak en doe er wat boter in.
Draai de saus op met de staafmixer en serveer apart.