Recept: Catalaanse kip
Recept informatie
Bereidingstijd:
50 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
4 kippenbouten
olijfolie
250 gr bakbacon
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 x 1/2 l blik tomaatstukjes
1 laurierblaadje
1/2 l kippenbouillon
olijfolie
250 gr bakbacon
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 x 1/2 l blik tomaatstukjes
1 laurierblaadje
1/2 l kippenbouillon
Bereidingswijze van het recept
Kruid de kippenbouten met zout en peper, en braad ze rondom bruin in 1/2 dl verhitte olijfolie.
Halveer de plakjes bacon en snipper de ui.
Voeg bacon, ui en knoflook uit de pers aan de kip toe, en laat de kip afgedekt 15 min stoven.
Voeg de bouillon toe en laat de massa zonder deksel op de pan nog eens 15 min pruttelen, zodat de saus wat inkookt.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Lekker met gestoofde bleekselderij en couscous.