Recept: Aziatische Lams Ossobucco

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten wachttijd 3 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

6 lamsschenkels
50 ml zonnebloemolie
4 tenen knoflook geperst
2 el suiker
2 gesneden uien
stukje verse gember
2 el geraspte gember
1 bosje koriander stelen en blad gescheiden
4 steranijs
2 el Sichuan peperkorrels
1 tl verpulverde gedroogde Spaanse peper
750 ml water
200 ml sherry
100 ml Kikkoman sojasaus
2 bosuitjes gesneden

Bereidingswijze van het recept

  1. Bak lamsschenkels in een braadpan rondom bruin in de helft van de olie.

  2. Zet apart.

  3. Voeg aan braadsap het restant van olie, knoflook, suiker, ui en stuk gember toe.

  4. Laat stoven tot ui gaar en bruin is.

  5. Voeg korianderstelen, steranijs en pepers toe.

  6. Laat even stoven.

  7. Blus af met water, sherry, sojasaus en breng aan de kook.

  8. Zet schenkels rechtop in dit vocht en schuif in een voorverwarmde oven bij 175 graden C.

  9. Haal na 3 uur uit de oven, zeef braadvocht en kook in tot de helft.

  10. Voeg geraspte gember toe en laat nog een paar minuten marineren.

  11. Serveer direct of warm later op.

  12. Garneer met bosui en korianderblad.

  13. Eten met wilde rijst gemengd met even aangezette sjalot en champignons.