Recept: Zuid Afrikaanse Langouste

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 grote langoustes levend en vers
verse kruiden als peterselie bieslook kervel
1 courgette groen
zeezout
peper uit de molen
cognac
roomboter
olijfolie
glace fruits de mer
zeekraal vers
of als alternatief wilde spinazie
of lamsoren
risottorijst
boter
sjalotje
truffelsalsa
of verse truffel
witte wijn
bouillon

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak eerst de risotto.

  2. Zet fijn sjalotje aan in olijfolie, voeg rijst toe, blus af met droge witte wijn, voeg bouillon toe en kook langzaam gaar, voeg op het laatst de truffel salsa toe en breng op smaak met zout, peper en verse peterselie.

  3. Was de zeekraal en bak deze vlak voor doorgeven op met peper in boter.

  4. Dood de langouste snel door een groot scherp mes te gebruiken, schoon de langouste door even te spoelen en darmkanalen te verwijderen, droog ze en bestrooi de helften met zeezout, peper, groene kruiden en fijne blokjes courgette.

  5. Bak de langoustes kort met wat olijfolie, blus af met scheutje cognac en glace fruits de mer en voeg een klontje boter toe, giet deze fonds over en langs de langouste en serveer de zeekraal en risotto ernaast.