Recept: Zalm met romatomaatjes en knoflookpuree

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

1 pak Atlantische zalm
1 bakje romatomaatjes
2 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
verse basilicum
4 ongepelde tenen knoflook
300 gr kruimelige aardappels
100 ml melk
30 gr boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

  2. Ontdooi de zalmfilets.

  3. Rooster de tenen knoflook 12 minuten in een droge koekenpan op een matig tot laag vuur tot de vliesjes licht kleuren en de inhoud zacht is.

  4. Schep ze af en toe om, zodat ze niet verbranden.

  5. Knijp de vliesjes leeg en prak de knoflook met een vork.

  6. Schil de aardappels en kook ze in 15 minuten gaar.

  7. Halveer ondertussen de tomaatjes.

  8. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie.

  9. Leg de zalmfilets op de folie en bestrooi met peper en zout.

  10. Vouw de zijkanten van de folie omhoog zodat de zalmfilets in een bakje liggen.

  11. Verdeel de tomaatjes, balsamicoazijn en de olijfolie over de filets en bak het in de oven gedurende 20 minuten.

  12. Neem de aardappelen uit de pan, doe ze in een kom en stamp ze fijn.

  13. Werk er geleidelijk de boter, knoflook en zout en peper door.

  14. Voeg zoveel melk toe dat er een romige puree ontstaat.

  15. Schep de zalm met de tomaatjes op een bord en schep er de puree naast.

  16. Bestrooi het gerecht met de gehakte basilicumblaadjes.