Recept: Vissersbootjes met Vissticks

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 komkommer
3 lente uitjes
1 pak Vissticks
250 gr rijst
50 gr rozijnen
150 ml kerriesaus
8 zoute stengels sticks
stukjes touw van 20 cm

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden C,heteluchtoven 200 graden C.

  2. Halveer de komkommer en snijd de helften vervolgens overlangs door.

  3. Verwijder de zaadlijsten.

  4. Maak de lente uitjes schoon en snijd ze in smalle ringetjes.

  5. Knoop de touwtjes aan de vissticks en met de andere kant van het touwtje aan de sate prikkers.

  6. Bak deze vishengeltjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  7. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  8. Meng de rijst met de lente ui, rozijnen en 1/2 dl kerriesaus.

  9. Doe de rest van de saus in een kommetje.

  10. Vul de komkommers met het rijstmengsel en steek de pepsels langzij als roeispanen.

  11. Serveer met de vishengeltjes en de saus.