Recept: Tonijn op zijn tartaars

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

600 gr verse tonijn
1 krop frisse sla
100 gr creme fraiche
20 blaadjes basilicum
1 bosje kervel
20 stengels bieslook
2 el kappertjes
5 lente uitjes
sap van 1 limoen

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de tonijn met een scherp mes in blokjes van ongeveer 1/2 cm.

  2. Hak de lente uitjes zeer fijn, meng ze door de tonijn, voeg het uitgeknepen limoensap toe en breng op smaak met zout en peper.

  3. Hak de kappertjes fijn, meng ze door de creme fraiche en breng op smaak met zout en peper.

  4. Was de sla, snijd het meest witte gedeelte eruit en gooi het groene weg.

  5. Meng de sla met de fijngehakte kruiden, een beetje olijfolie en azijn.

  6. Serveer de tonijntartaar met de salade en de kappertjescreme.

  7. Lekker met toast van witbrood.