Recept: Scampies op een salade van gegrilde asperges

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 pak scampi's met knoflookboter
75 gr rucola
1 gele paprika
500 gr groene asperges
3 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze van het recept

  1. Was de rucola en laat het uitlekken in een vergiet.

  2. Snijd de gele paprika in reepjes.

  3. Laat een koekenpan of grillpan met 3 eetlepels olijfolie op laag vuur warm worden en bak daarin zachtjes de paprika en asperges in 5 minuten gaar.

  4. Blus het geheel af met een eetlepel witte wijnazijn.

  5. Bak de bevroren scampi's met knoflookboter in een koekenpan in 5 minuten gaar.

  6. Meng de rucola met de asperges en gele paprika.

  7. Verdeel de salade over de borden en schep daarop de scampi's met de knoflookboter.

  8. Besprenkel het gerecht met wat citroensap.