Recept: Boeuf bourguignon 1

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 3 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

750 gr magere runderstooflappen in grove blokken
2 el bloem
peper
zout
3 el olijfolie
1 flinke ui
150 gr mager spekblokjes
kruidenboeketje van peterselie laurier en tijm
1 fles bourgogne
250 gr champignons
peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Meng de bloem met peper en zout in een plastic zak en hussel het vlees erdoor.

  2. Verhit de olie en bak het vlees beetje bij beetje bruin.

  3. Neem de bruine stukken uit de pan voor u er nieuwe in doet.

  4. Voeg daarna de blokjes spek met kleingesneden ui toe en bak die lichtbruin.

  5. Doe het vlees met het kruidenboeket terug in de pan en schenk de wijn erover.

  6. Laat het geheel aan de kook komen en laat het vlees in 3 uur op een klein pitje zachtjes gaar stoven.

  7. Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en laat die nog 5 minuten meestoven.

  8. Maak de stoofpot op smaak met kleingesneden peterselie, peper en zout.