Recept: Pindasoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1/2 kipfilet per persoon
zuurkoolspek
bouillonblokjes kip groente rundvleessmaak
klappermelk kokosmelk
pindakaas
soepselderij
ui
knoflook
laos
gemberpoeder
kleine pepertjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Snij het spek in dunne reepjes.

  2. Snij de kipfilet in de lengterichting in repen.

  3. Samen met de fijngesneden ui en knoflook aanzetten in de olie.

  4. Kipfilet als laatste toevoegen.

  5. Dan 1 1/2 liter lauw water erbij en 2 bouillonblokjes.

  6. Zelf kiezen, een kip met vleesbouillon of een kip met groente bouillon of vlees en groente, als het er maar twee zijn en van verschillende smaak.

  7. Iets meer dan 2 theelepes Gember en Laos erbij.

  8. Als het water kookt is de kip bijna gaar.

  9. Dan het hele potje pindakaas toevoegen, doe dit samen met de pepertjes.

  10. Laat het geheel hooguit 5 minuten zachtjes pruttelen en voeg na het vuur uitgezet te hebben de kokosmelk toe.

  11. Zout is niet nodig, voeg wel wat peper toe.

  12. Eet de pepertjes niet op, of je moet er van houden.

  13. Lekker met rijst of Turks brood.