Recept: Paprikarolletjes in aarbeien steranijssoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 rode paprika's
2 el honing
1 dl appelsap
1 kaneelstokje gekneusd
2 steranijs gekneusd
4 el kwark
of dikke Griekse yoghurt
500 gr aardbeien
blauwe bessen

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

  2. Verpak de paprika's in dubbel aluminiumfolie en pof' ze in 35 min gaar in de oven.

  3. Haal de paprika's 1 voor 1 uit de folie, prik een gat aan de onderkant en laat het vocht eruit lopen.

  4. Verwijder de steel en de zaadlijst en resterende losse zaadjes.

  5. Trek met behulp van een mesje het vel van de paprika, verdeel het vruchtvlees in gelijkmatige partjes en verwijder de lichtgekleurde middennerf.

  6. Dit werkje gaat het best als de paprika's nog warm zijn.

  7. Verwarm een anti aanbakpan met enkele druppels olijfolie, leg de parten paprika erin en laat bij zeer laag vuur al het vocht uit de paprika verdampen in 15 min.

  8. Voeg honing, kaneel, steranijs en appelsap toe en laat zachtjes 5 min pruttelen tot het stroperig is.

  9. Laat afkoelen.

  10. Leg op elke part paprika een lepel kwark of yoghurt en rol de plak op tot een rolletje.

  11. Pureer de aarbeien tot een schuimige shake, voeg honing of suiker en citroenrasp en sap toe naar smaak, schenk wat soep in schaaltjes en leg er een paprikarolletje in.

  12. Garneer met een paar blauwe bessen.