Recept: Oosterse rundvleessoep met rijst
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 90 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 1/2 dl water
200 gr runderpoulet in stukken van 1 cm
6 el vissaus
3 blaadjes djeroek poeroet
of de schil van 1 limoen
2 sjalotjes
6 stengels bosui
6 champignons
100 gr tauge
10 takjes koriander
4 el olijfolie
150 gr rijst
200 gr runderpoulet in stukken van 1 cm
6 el vissaus
3 blaadjes djeroek poeroet
of de schil van 1 limoen
2 sjalotjes
6 stengels bosui
6 champignons
100 gr tauge
10 takjes koriander
4 el olijfolie
150 gr rijst
Bereidingswijze van het recept
Kook de rijst gaar.
Vul een soeppan met 1,5 liter water.
Doe het runderpoulet erbij, samen met de vissaus, de blaadjes djeroek poeroet en fijngesneden sjalot en breng het geheel langzaam aan de kook.
Schep na het koken het bruine eiwitschuim uit de pan en gooi het weg.
Draai het vuur laag en laat het geheel 1,5 uur zachtjes pruttelen tot het vlees gaar en zacht is.
Snijd de bosui in kleine stukken en de champignons in plakken.
Verhit 4 el olie in de wok en bak de bosui, champignons en tauge gezamenlijk onder voortdurend roeren in 2 minuten aan.
Verdeel de rijst over de borden.
Leg daar de groenten op en schep de soep eroverheen.
Bestrooi met gehakte koriander.