Recept: Heldere spinaziesoep met aardappel
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
300 gr rundergehakt
3 middelgrote aardappelen
1 stengel citroengras
1 ui
1,2 liter runderbouillon
1 rode peper
300 gr verse spinazie
4 el olie
3 middelgrote aardappelen
1 stengel citroengras
1 ui
1,2 liter runderbouillon
1 rode peper
300 gr verse spinazie
4 el olie
Bereidingswijze van het recept
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin het gehakt al roerend rul en bruin.
Voeg de aardappelen toe en bak deze op hoog vuur 2 minuten mee.
Voeg het fijngehakte citroengras en ui toe, bak 1 minuut mee en blus af met de bouillon.
Voeg de hele rode peper toe zonder te snijden en laat het geheel 30 minuten op laag vuur stoven.
Draai het vuur hoog, verwijder de rode peper, voeg de spinazie toe tot deze geheel geslonken is en dien de soep direct op.
Serveer er een kom rijst bij.