Recept: Thaise Kipsalade

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 gr kipfilet in kleine blokjes
1 sjalot gesnipperd
30 ml zonnebloemolie
1/2 rode peper in halve ringetjes
200 ml kokosmelk
30 gr pindakaas
1/2 el verse geraspte gember
1/2 rode peper in halve ringetjes
50 gr chilisaus
100 gr rijstnoedels
20 ml zonnebloemolie
10 ml sesamolie
100 gr wortel in julienne
150 gr notensla
50 gr hazelnoten
10 gr korianderblaadjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Bak de kip in de zonnebloemolie gaar en bruin, samen met de sjalot en de rode peper.

  2. Bak pindakaas aan in sauspannetje en blus af met kokosmelk.

  3. Voeg gember, 1/2 peper en chilisaus toe.

  4. Laat even inkoken.

  5. Plet de hazelnoten met de platte kant van een vleesmes en bak in een pan met anti aanbaklaag even aan.

  6. Let op dat ze niet doorschieten.

  7. Na het bakken direct uit de pan halen.

  8. Kook rijstnoedels in 1 minuut gaar.

  9. Spoel koud en meng met zonnebloem en sesamolie.

  10. Zet eventueel een hoge bakring op het bord om de salade op te bouwen.

  11. Vul voor 1/2 met notensla, leg hierop wortel en rijstnoedels en top af met warme kip.

  12. Giet de helft van de opgewarmde saus om de salade en de rest over de kip.

  13. Garneer met hazelnoten en korianderblad.