Recept: Salade Orange

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 sinaasappels
1 stevige appel
3 el droge witte wijn
1/4 tl tijm
1/4 el vloeibare honing
2 el notenolie
1 stengel bleekselderij
2 bosuitjes
1 zakje slamelange van 100 gr
1/2 zakje walnoten van 45 gr
zout
versgemalen peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak een halve sinaasappel goed schoon en rasp de schil dun eraf.

  2. Schil 1 sinaasappel dik en ontdoe de partjes van de vliesjes.

  3. Schil en snij de appel in partjes.

  4. Vermeng het sinaasappelsap met de wijn.

  5. Dit gaat met de sinaasappelschil, tijm en honing in de pan, breng het geheel aan de kook.

  6. Voeg de appelpartjes toe en kook dit nog ongeveer drie minuten.

  7. Schep de appelpartjes eruit en laat ze uitlekken.

  8. Het vocht kan op hoog vuur nog een minuut of vijf in koken.

  9. Na afkoelen de notenolie erdoor kloppen.

  10. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

  11. Schil de bleekselderijstengel en snijd deze in dunne plakjes.

  12. Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in dunne ringetjes.

  13. Doe de slamelange in een schaal.

  14. Schep de bleekselderij, bosui en de helft van de dressing erdoor.

  15. Leg de sinaasappel en appelpartjes erop en garneer met walnoten.

  16. Sprenkel de rest van de dresssing erover.