Recept: Salade met zeeduivelfilet

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gr Zeeduivelfilet of kabeljauwfilet zonder vel
1 potje runderfond
1 el rode wijnazijn
olijfolie
1 zakje gemengde sla naar keuze
1 bakje kerstomaatjes
1 teen knoflook
extra vierge olijfolie
verse peterselie
peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden C en was daarna de kerstomaatjes.

  2. Zet dan met een scherp mesje in ieder kersentomaatje een klein kruisje in de onderkant, laat eventuele kroontjes zitten.

  3. Pers de knoflook uit en hak de verse peterselie, vermeng die met ongeveer 1 1/2 dl extra vierge olijfolie.

  4. Leg de kersentomaatjes in een kleine ovenschaal en verdeel de kruiden knoflookolie hierover en plaats in de oven voor 5 minuten.

  5. Verdeel de zeeduivelfilet in gelijke medaillons van ongeveer 50 gr en zout deze licht.

  6. Verhit een bakpan met anti aanbaklaag en doe hier een beetje olijfolie in.

  7. Bak de zeeduivelmedaillons mooi lichtbruin en voeg dan ongeveer 1 dl vleesfond toe.

  8. Daar voegt u ook wat rode wijnazijn aan toe naar smaak en laat het geheel nog even stoven voor ongeveer 2 minuten.

  9. Verdeel wat sla over de borden en leg hier de zeeduivelmedaillons naast.

  10. Breng de jus in de pan op smaak met wat zout en peper en besprenkel de sla en de zeeduivel hiermee.

  11. Verdeel de gemarineerde kerstomaatjes over de borden en druppel wat van de knoflookolie van de tomaatjes over de borden.

  12. Maak het geheel eventueel nog op naar eigen fantasie.