Recept: Macaronisalade met rookvlees en artisjokharten
Recept informatie
Ingrediënten
60 gr groene spiraalmacaroni fusilli verde
1 bosuitje
1 gele paprika
100 gr rookvlees iets dikker gesneden
3 el sinaasappelsap
1 el kant en klare vinaigrette
1/2 tl chilipoeder
1 tl Italiaanse keukenkruiden
3 takjes peterselie
5 sprietjes bieslook
6 el Huttenkase
peper
1/2 krop lollo rosso
1 klein blikje artisjokharten van 185 gr
zout
Bereidingswijze van het recept
In pan met ruim kokend water en zout rode en groene spiraalmacaroni in 8 minuten beetgaar koken.
Intussen bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
6 Plakjes rookvlees tot gebruik apart houden, rest van rookvlees in dunne reepjes snijden.
In kom sinaasappelsap, vinaigrette, chilipoeder en Italiaanse keukenkruiden door elkaar roeren.
Peterselie en bieslook erboven fijnknippen.
Huttenkase, bosui, rookvleesreepjes en paprikastukjes erdoor scheppen.
Mengsel op smaak brengen met zout en peper, Macaroni afgieten en door Huttenkasemengsel roeren.
Lollo rosso in stukken scheuren, wassen en uitslaan.
Artisjokharten afgieten en halveren.
Plakjes rookvlees in de lengte dubbelvouwen en losjes oprollen tot roosjes.
Lollo rosso op twee borden leggen.
Macaronisalade op lollo rosso scheppen en garneren met artisjokhelften en rookvleesroosjes.
Serveren met stokbrood.